A Warm Greeting From Down Under – Part 2

syd121.jpg 
Harbour Bridge on the background
syd10.jpg 
 Sunset Cruising
syd11.jpg
Lepak by harbourside 
Cerita akan menyusul… heheheheh..
Published in: on Februari 17, 2008 at 2:36 am  Comments (10)  

A Warm Greeting From Down Under – Part 1

syd1.jpg

Jangan terkejut, Kawe bukan di Sydney! Kawe sekarang masih di Malaysia. Untuk kali ini, Kawe sengaja menulis entri ini sebab salah seorang dari kawan Kawe akan ke sana (dah sampai agaknya!). Tak nak kalah ni. Nak juga tunjuk kat dia yang Kawe dah sampai sana. Sepatutnya Kawe dah lama tulis entri ni, sebelum dia berangkat ke sana. Nak bagi dia rasa macam best giler pegi sana. Wakakakka.

Kawe telah ke Sydney pada bulan May tahun lepas kerana urusan kerja di sana. Orang kata sambil menyelam, minum air. Maka peluang ini juga Kawe guna sebaiknya untuk mengenali dengan lebih dekat ibu kota yang cukup terkenal di hemisfera selatan ini. Lebih manis lagi jadual lawatan kerja Kawe ke sana adalah bersamaan dengan tarikh lahir Kawe. Alangkah! Kawe kira ianya sebagai hadiah hari lahir Kawe yang ke-32 yang cukup manis untuk dikenang. Alhamdulillah. Kalau nak diharapkan wang simpanan, Kawe rasa belum masanya lagi Kawe dapat menjejakkan kaki ke bumi kangaroo ini.

syd5a.jpgSetelah menempuh penerbangan selama 8 jam dari Kuala Lumpur International Airport (KUL), maka mendaratlah pesawat MH141 di T1 International Terminal, Sydney Kingsford Smith International Airport (SYD). Sungguhpun tempoh penerbangan agak lama, Kawe tidak berasa begitu letih. Mungkin disebabkan Kawe memang teruja untuk ke Sydney. Walaupun sebelum ini Kawe sudah beberapa kali ke luar negara, tapi untuk kali ini lain benar perasaannya. Ataupun Kawe tidak berasa letih kerana Kawe mendapat servis yang bertaraf 5 bintang dari anak-anak kapal Malaysia Airlines yang sentiasa tersenyum manis. Sememangnya anak kapal MH amat wajar menerima Best Cabin Crew Award of the Year untuk ke berapa tahun berturut-turut. Kawe juga cukup bertuah kerana sebagai pegawai kerajaan, kami diberi priority dan kelas tiket kami dapat diupgrade ke kelas yang lebih tinggi di dalam pesawat MH. Dan kelebihan inilah yang membuatkan perjalanan kami menjadi lebih selesa dan mewah. Tu diaa!

Kawe kalau naik flight, Kawe akan pastikan dapat tempat duduk yang paling bagus bagi Kawe. Orang lain, Kawe tak tahulah. Tempat paling bagus bagi Kawe adalah di bahagian depan fiuslaj, dan semestinya di tepi tingkap. Kalu tak dapat window seat, the second choice would be at the aisle seat. Itulah tempat paling best bagi Kawe, walaupun the best seat sebenar-benarnya adalah the pilot’s seat, dekat cockpit tu. Heheeh. Waktu pesawat mula descending dan berlegar-legar untuk mendarat tadi, Kawe sempatlah melihat keindahan Sydney dari udara. Oleh kerana pada waktu itu lebih kurang 7.30 petang maka sangatlah cantik pemandangannya. Monumen pertama yang Kawe nampak adalah Harbour Bridge yang bergemerlapan cahayanya gagah merentangi Sydney Harbour. Dan, tidak jauh dari jambatan itu, tersergam indah the most famous Sydney Opera House. Hatiku berbisik, sampai jua ku ke sini.

syd2.jpg

Bulan Mei bagi benua di hemisfera selatan adalah berbeza iklimnya dari benua yang berada di hemisfera utara. Jika di utara akan berlaku musim bunga secara puratanya dari bulan Mac hingga Mei, lain pula bagi hemisfera selatan, di mana akan mengalami musim luruh. Bulan Mei di Australia bagi negeri-negeri di bawah Garisan Jadi (Tropic of Capricorn) akan mengalami suhu yang rendah di sekitar 11 hingga 25 darjah Celcius bergantung kepada lokasi (latiitud dan altitud) sesuatu tempat itu. Makin jauh ke selatan atau makin tinggi tempat itu semakin sejuklah suhunya. Suhu Sydney pada waktu itu cukup nyaman dengan suhu di bawah panahan terik matahari adalah sekitar 20 – 22 Darjah, manakala pada waktu malamnya sekitar 14 – 18 Darjah. Cuaca yang sesakali mendung dan berangin membuatkan anda bebas berjalan dengan selesa.

Setelah menghabiskan tugas-tugas rasmi Kawe di Canberra (tempat yang aman damai, sesuai untuk pesara dan warga emas!) dengan berbekalkan baki 2 hari lagi berada di Australia, Kawe kembali semula ke Sydney. It was a precious moment! It was a time for leisure! Tapi ada masalah lah! Masalahnya kawe cukup pening untuk Kawe memikirkan bagaimana nak menghabiskan ke semua tempat menarik di Sydney dalam tempoh 2 hari tersebut. Untuk pengetahuan, Kawe menggunakan peruntukan sendiri bagi tujuan liburan ini ya. Takut nanti ada yang salah faham. Kut nanti ada orang cakap Kawe menghabiskan income tax depa pulak. Larriikk. Kawe juga bukan berseorangan di Sydney. Sebenarnya, Kawe sudah buat rancangan trip to Sydney ni dengan satu kumpulan dari KL jugak. Tujuan mereka ke Australia ini memang semata-mata untuk bercuti. Maklumlah, depa baru dapat bonus 4 – 6 bulan sorang. Best kerja private sector ni! PLC pulak tu. Mewah betul depa nih. Sebenarnya, depa (a group of 4) terlebih dahulu sudah beberapa hari di Gold Coast selama Kawe berada di Canberra. Untuk menjimatkan belanja penginapan, depa telah menempah sebuah service apartment di Down Town Sydney (yang bagi Kawe, takdelah jimat manapun sebab apartment ni agak mewah jugak). Apartment 3 bilik, lengkap dengan perabut, aircond, tv, dan Kawe paling suka bahagian dapurnya. Cukup cantik dan lengkap dengan peralatan memasak dan ada kemudahan laundry. Tak hairan lah, untuk makan malam bagi 2 malam berturut tu, Kawe menunjukkan skill memasak yang ada. Bahan-bahan untuk memasak tidak susah dicari. Pergi saja ke kedai Cina, tak jauh cuma 3 bloks sahaja dari apartmen Kawe ni, anda akan dapat beras, likan segar, telur dan bahan makanan asia di sini, malah belacan Penang, daun limau purut, pandan pun ada. Kebanyakannya diimport dari Malaysia dan Indonesia.

syd4.jpg

Untuk hari pertama liburan di Sydney, pada sebelah paginya selepas bersarapan ringkas kami bersiar-siar di Downtown Sydney terlebih dahulu. Kami ke Queen Victoria Buliding yang terletak di persimpangan Druitt Street dan York street. Apa yang menarik tentang bangunan ini ialah merupakan sebuah bangunan yang bercirikan senibina era Victoria yang bercirikan arkitektur Roman yang telah disiapkan sepenuhnya pada tahun 1898. Bangunan ini kelihatan begitu kontras dengan bangunan pencakar langit moden di sekelilingnya. Ia menempatkan kesemua butik-butik yang berjenama dari seluruh dunia. Ternyata ini bukan tempat Kawe! Mungkin tempat ini dekat dengan apartment kami, maka sebab itulah tempat ini pertama sekali kami lawati. Kawe hanya mampu menikmati kecantikan arkitektur bangunan ini. Secara keseluruhannya Kawe amat menyukai rekabentuk luaran dan dalamannya. Bangunan ini mempunyai kubah yang besar di tengah-tengahnya, tingkap kaca berwarna-warni. Terdapat 2 buah jam mekanikal yang besar di kompleks ini yang bagi Kawe amat menarik sekali. Sayang Kawe tak banyak mengambil foto di sini.

Selepas itu kami ke ke Darling Harbour dengan berjalan kaki selama 20 minit dari QVB. Banyak hotspots yang boleh dikunjungi di sini. Di sini terdapat IMAX Theatre, Sydney Harbour Convention Centre dan Harbourside Complex. Sekiranya anda suka akan kopi anda boleh lepak di Cockle Bay Wharf atau sekiranya anda mengimpikan sebuah jamuan makan malam yang romantik anda boleh ke salah sebuah restoran mewah di King Street Wharf. Kawe hanya memilih untuk habiskan masa bersantaian di laman santai yang disediakan di pesisir harbour. Menikmati betapa indahnya panorama kota raya Sydney di sisiran laut. Pencakar langitnya dengan megah menongkat langit Sydney. Bayangannya terlukis indah di permukaan sungai Darling yang sesekali bergolak dicarik kapal-kapal yang hilir mudik. Indah sungguh!

syd6.jpg

Setelah puas bersantaian sambil mencuci mata, kemudian kami berlima mencuba menaiki Jetboat. Cukup memeningkan kepala dan meloyakan tekak. Terasa lebih hebat lagi daripada rollercoaster. Anda akan basah dan dapat merasa betapa masin dan pahitnya air laut. Tapi Kawe cukup kagum akan kecantikan kota Sydney dan keindahan Harbour Bridge, dari bawahnya! Jetboat ini akan dipandu dengan laju dan akan dibuat pusingan U secara tiba-tiba. Seronoknya! Ia akan berlegar-legar dari Darling Harbour melalui Harbour Bridge hingga ke Sydney Harbour dan kemudian berpatah balik ke Darling Harbour. Selepas penat dan rasa pening sudah surut kami berhenti sejenak untuk makan tengah hari.

Menyambung kembali lawatan kami berkunjung ke Sydney Aquarium yang dianggap di antara akuarium terbesar dunia dan memiliki spesies akuatik paling banyak! Kawe rasa kalau diperuntukkan sehari di sini masih terasa ianya tidak memadai untuk Kawe menghayati satu persatu hidupan akuatik di sini. Terdapat lebih dari 12,000 hidupan dan 500 species akuatik di sini. Akuarium ini dibahagikan kepada beberapa bahagian utama iaitu Southern River yang menempatkan species akuatik dari Lembangan Sungai Murray-Darling termasuk haiwan unik Platypus. Bahagian keduanya ialah Northern River yang mengandungi species buaya air masin dan Barramundi. Bahagian seterusnya ialah Southern Ocean yang menempatkan species penguins, anjing laut, hidupan di Sydney Harbour dan hidupan akuatik Pasifik Selatan. Bahagian yang terakhir sekali adalah Northern Ocean yang menempatkan hidupan akuatik dari Great Barrier Reef yang kaya dengan pelbagai spesies hidupan termasuklah batu karang dalam pebagai bentuk dan warna. Saat yang tak dapat Kawe lupa apabila Kawe melalui terowong kaca bawah air yang melalui tengah2 akuarium di mana pada waktu itu beberapa ekor jerung dan mataray mengelilingi terowong itu. Sungguh menakjubkan! Sebenarnya sungguh banyak hidupan akuatik yang kita lihat. Di sini juga dipamerkan spesies yang dijangka akan pupus dalam beberapa tahun lagi.

syd7a.jpgSetelah habis ‘bermain’ dengan ikan-ikan di situ, kami kemudiannya ke National Maritime Museum yang terletak tidak jauh dari akuarium tadi. Di sini di pamerkan pelbagai artifak dan objek yang berkaitan dengan sejarah dan pembangunan maritim Australia. Ini termasuklah sejarah pelayaran Australia, penghijrahan imigran, ekplorasi dan penghijrahan bangsa Eropah, komuniti maritim asal Australia, teknologi maritime, industri perkapalan dan pelayaran dan aktiviti sukan maritim. Di luar muzium berlabuh dengan megahnya HMAS Vampire, sebuah kapal perang, HMAS Onslow, sebuah kapal selam, HMAS Advance sebuah bot peronda pantai dan beberapa kapal kecil sedia untuk dilawati. Oleh kerana senja telah menjelma, kami berlima bergerak pulang ke apartment untuk makan malam dan rehat buat seketika, kerana selepas ini kami akan ke Circular Quay untuk mendapatkan ferry bagi aktiviti night cruising ke Darling Harbour dan seterusnya menikmati pengalaman indah night safari di World of Wildlife.

Bersambung…

 

 

 

 

That’s How Kawe Moves.., Thank You For The Ride Bros!

Matilah korang! Nah, entri yang kedua dari Kawe dalam masa satu hari. Kawe ni kalu sudah mula menulis susah nak berhenti. Ada saja benda yang hendak ditulis. Rasakan! Biar termuntah korang nak baca semua ini.  

Dalam entri Kawe yang sebelum ini, Kawe ada cerita yang Kawe ni mempunyai masalah rabun jauh dan akibatnya Kawe tidak ada lesen memandu. Justeru, pada kali ini Kawe nak ceritakan bagaimana kehidupan Kawe tanpa lesen memandu. Tanpa lesen memandu bererti Kawe tak boleh memandu kereta atau motosikal atau kapal terbang mahupun kapal selam! Sedangkan pada masa ini, hampir semua kawan2 Kawe sudah dua tuga kali menukar kereta. Dari kereta kecil ke kereta besar. Tak apalah mereka mesti tukar kereta besar sebab keluarga mereka sudah besar, anak sudah besar-besar, binipun dah besar gebu. Tapi yang paling penting kenapa mereka intg_netw_new1.giftukar kereta besar sebab perut  dah besar, dah buncit! Tak macam Kawe. Larrriiikkkk. Pernah satu ketika dulu, kawan-kawan kata susah kalau tak ada kereta. Kawepun hairan apalah susah sangat tak ada kereta. Sampai sekarangpun Kawe tak rasa susahpun tiada kereta. Dapat juga Kawe bergerak ke sana ke mari, ke situ ke siti (sekadar pinjam statement Joebangla). Memanglah kekadang tu  terasa susah juga dalam situasi-situasi tertentu. Kekadang tu terasa rendah diripun ada juga. Yelah, masyarakat kita suka menilai sesorang itu dari segi material. Jika orang itu tidak berkereta, maknanya orang itu tidak berkemampuan. Selalu bila Kawe balik kampung untuk bercuti selalu jiran-jiran bertanyakan Kawe bila nak pakai kereta. Malu juga rasanya. Gerampun ada. Tapi pokoknya, Kawe bukan tak mampu. Bukan mereka tahupun masalah Kawe sebenarnya. Ah, persetankan! Biarlah mereka bebas berkata apa. Malaysiakan negara bebas. Tapi bila difikirkan ada betul juga. Bila lagi Kawe nak pandu kereta bawak mek ke Pasar Siti Khadijah di Kota Bharu tu. Bila lagi nak pandu kereta sendiri nak bawa ayah ke klinik untuk ambil ubat dia. Bila lagi nak pandu sendiri nak bawa balik bakal menantu jumpa ayah dan mek. Tapi apakan daya! Insya Allah, kalau penglihatan Kawe dah beransur baik dan tahap keyakinan Kawe untuk memandu dah meningkat, akan Kawe dapatkan lesen memandu dan membeli sebuah kereta. Kawe ada juga berangan-angan kalau dah dapat lesen nanti Kawe akan beli kenderaan dari jenis 4WD. Tak kisahlah jenama apapun, janji 4WD!

Mesti kalian tertanya-tanya, bagaimana Kawe hidup tanpa kereta. Bagaimana Kawe pegi kerja? Pergi pasar, pergi shopping, pergi taman, pergi tengok wayang, pergi dating, pergi jumpa kawan, pergi mana-mana saja. Bergerak ke sana, ke sini, ke situ dan ke siti? Heeheh. Senang saja. Gunakanlah pengangkutan awam. Kerajaan sudah berbelanja berbilion ringgit untuk membangun dan menambah infrsatruktur meningkatkan kualiti perkhidmatan pengangkutan awam. Kalau kita tak gunakan siapa lagi yang akan gunakan. Apa yang Kawe lihat ramai warga asing yang menggunakan kemudahan tersebut. Kawe ni boleh lah digelar pengguna tegar. Setiap hari Kawe akan gunakan perkhidmatan ini. Untuk ke tempat kerja Kawe nun jauh di Putrajaya, Kawe perlu menaiki LRT Rapid dari stesen Cempaka ke stesen Chan Sow Lin untuk menukar tren ke laluan Sri Petaling untuk ke Stesen Bandar Tasik Selatan (BTS). Tiba di stesen BTS Kawe akan bergegas ke Stesen ERL untuk menaiki tren KLIA Transit ke stesen Putrajaya Sentral (PJS). Setelah sampai di PJS, Kawe akan mengambil bas Nadi Putra atau teksi berkupon untuk ke pejabat di Kompleks D. Semuanya mengambil waktu perjalanan lebih kurang 1 jam 20 minit. Nampak agak rumit, tetapi bila lama-kelamaan diulang-ulang, jadinya kebiasaan. Alah bisa tegal biasa. Kalau nak nak ke Bukit Bintang, KLCC untuk shopping atau ke gym Kawe akan gunakan tren dan monorel ataupun teksi. Kalau pergi beli barang dapur kat Jusco ke, kat Carefour ke atau kat Tesco, Kawe lebih suka bawa naik teksi. Senang nak bawa balik barang-barang yang dibeli setroli tu. Takkanlah nak seret masuk tren pulak. Sama jugalah kalau pergi tengok teater ke, muzikal ke kat Istana Budaya Kawe akan gunakan teksi. Begitu juga kalau Kawe nak pergi jogging di Tasik Titiwangsa atau Tasik Permaisuri panggil teksilah jawabnya. Kawe juga ada beberapa orang pemandu teksi kegemaran  yang selalu Kawe gunakan khidmat mereka. Selalunya jika ada event tertentu ataupun Kawe ingin ke KLIA (ketika outstation, jika pemandu di pejabat tiada).

Selama Kawe menggunakan perkhidmatan awam ni berbagai pengalaman yang telah Kawe lalui. Pelbagai ceritanya. Kalau kisah di dalam tren tu macam-maca cerita ada. Ada yang tidur sambil berdiri. Ada yang ternampak spender sebab pakai seluar pendek. Ada orang mabuk yang kencing dalam tren. Ada yang bergaduh, yang bercakap kuat-kuat di handphone. Ada yang kuntut! Kalau di waktu puncak, sudah tentu tren tu dah macam tin sardin layaknya. Masa tu adalah tangan-tangan gatal yang suka merayap meraba bontot atau temnpat sulit orang. Tak kira yang meraba itu lekai ke perempuan. Tak kira yang kena raba tu lelaki ke perempuan. Macam-macam ado! Ada yang ambil peluang menyeluk saku, handbag orang. Semua tu pernah Kawe tengok. Kalau naik teksi pula, Kawe dah jumpa dengan macam-macam perangai pemandu teksi. Macam-macam bangsa. Baik Melayu, baik india, baik Cina, baik Bangla, baik Indon, semuanya ada perangai masing-masing. Ada pemandu lelaki, ada pemandu wanita, ada pemadu pengkid, ada pemandu pondan dan ada pemandu yang tak tahu Kawe nak kelaskan jantinanya.  Semuanya pernah Kawe rasai. Ada yang pandu perlahan macam siput. Ada yang pandu macam lipas kudung, macam bawak fighter jet pun ada. Ada yang terlalu ikut peraturan. Ada yang tipu meter ada yang tipu jalan. Suka hati dia saja kata tu jalan pintas! Ada juga buat sex-harrasment. Cakap lucah-lucah. Ada juga yang tunjuk anu dia kat Kawe Musykil pulak! Kebanyakan teksi di Kuala Lumpur ni busuk! Jarang sekali Kawe dapat naik teksi yang bersih dan berbau wangi. Sama ada teksi atau kereta yang kotor atau kedua-duanya sekali. Pemandunya ada yang tak mandi pagi. Ada yang mabuk todi, berbau beer! Alhamdulillah setakat ini belum ada kejadian buruk lagi yang menimpa. Panjang sebenarnya untuk ditaip di sini. Kalau nak dibandingkan perkhidmatan teksi di KL dengan ibu kota lain, tak perlu pergi jauh, sekadar merujuk kepada teksi di Jakarta, teksi di sana lagi bagus. Bukan niat untuk tidak patriotik, tapi itulah hakikatnya.

erljpeg.jpgDi sini Kawe nak juga bercerita tentang insan-insan yang pernah menjadi supir Kawe ucap terima kasih kepada kawan-kawan dan insan yang pernah menumpangkan Kawe. Teringat lagi Kawe, semasa bekerja di Pusat Bandar Damansara dulu, Kawe menunpang kereta sahabat baik Kawe, iaitu HE. Kawe amat berterima kasih pada dia kerana sudi menghantar dan mengambil Kawe ke/dari tempat kerja, walaupun pada masa itu die bekerja di Jalan Duta. Pada waktu itu dia adalah rakan serumah Kawe. Tiap-tiap hari dia kena hantar dan ambil Kawe di Pusat Bandar Damansara. Bila dia sepejabat dengan Kawe pada tahun berikutnya, Kawe pula sudah tinggal di Wangsa Maju dan dia pula tinggal di Cheras. Tapi dia masih lagi menumpangkan Kawe semasa balik kerja dengan menghantar Kawe ke stesen LRT Bangsar. Kawe  tabik dengan effort dia. Sanggup meredah trafik di Jalan Maarof, Bangsar semata-mata untuk menghantar Kawe ke stesen LRT Bangsar. Apabila pejabat kami telah berpindah ke Parcel E, Putrajaya dia masih sudi menumpangkan Kawe ke Stesen LRT Sungai Besi. Segala budi dia sampai sekarang tak terbalas oleh Kawe. Dia sedar akan kesusahan Kawe dan cuba membantu Kawe setakat yang dia mampu. Setelah dia berkahwin Kawe jarang menumpang keretanya, kerana Kawe tidak mahu mengganggu waktu-waktu privasi dia. Adalah juga di kala waktu terdesak Kawe menumpang kereta dia. Selepas Kawe ditukarkan ke Parcel D, Kawe amat jarang menumpangnya untuk balik. Lagipun waktu balik kami berlainan. Tetapi sekali-sekala Kawe menumpangnya untuk ke masjid pada hari Jumaat. Terima kasih HE! Jasamu sentiasa dikenang.

Orang kedua yang Kawe ingin ucapkan terima kasih ialah kepada Abang Joe. Abag Joe ni Kawe baru sahaja kenal dalam2 tahun kebelakangan ini. Dia tinggal berdekatan dengan rumah Kawe di Pandan Indah. Abang Joe pada pandangan Kawe ialah seorang yang sangat baik dan pemurah. Wakaupun dia seorang yang pendiam tetapi dia tidak sombong. Kawe nak ucap terima kasih kerana sudi menumpangkan Kawe ke pejabat sepanjang lebih 1 tahun lebih. Oleh kerana kami tinggal berdekatan dan bekerja di tempat yang sama iaitu di Putrajaya, jadi Kawe dengan tidak malunya Kawe bersetujulah untuk menumpang keretanya setelah dipelawa pada satu hari. Kawe pada mulanya agak segan juga, kerana sebelum ini kami tidaklah berapa rapat, cuma kenal dan terserempak di kedai makan dekat rumah kami. Kawe ada juga tanya berapa Kawe perlu bayar walaupun Kawe tahu dia ikhlas nak tolong Kawe. Tapi Abang Joe kata tak payah bayar apa-apa.  Katanya, bukan setiap hari Kawe naik keretanya. Kekadang dia atau Kawe bercuti. Kekadang Kawe atau dia bekerja atau berkursus di luar kawasan. Betul juga.  Tapi, Kawe ni sentiasa ingat pesan mek Kawe, kalau orang berbudi, kita perlu berbahasa. Untuk tiga bulan pertama tu ada juga Kawe hulurkan duit yang Kawe masukkan ke dalam sampul surat. Duit tu sebenarnya untuk Abang Joe top-up Kad Touch ‘N Go. Tiap-tiap kali bila lalu toll gate, Kawe akan tengok baki kad touch ‘n go dia. Kawe tahu Abang Joe tak mahu duit tu, sebab itulah bulan seterusnya Kawe dah tak bagi duit tu. Heheh.  Baru Kawe perasan, selepas raya hari tu, sekarang ni Kawe jarang tumpang kereta Abang Joe. Bukan Kawe tak sudi sebenarnya, tapi Kawe perlu keluar awal untuk sampai awal di pejabat. Selalunya, kalau menumpang abang Joe, kami keluar pukul 7.10 pagi. Kekadang sampai awal, kekadang sampai lewat  bergantung pada keadaan trafik hari tersebut. Kalau Kawe sampai lewat, apalagi Abang Joe, dia lagilah lewat. Kasihan dia, dahlah kena berebut-rebut dapatkan parking lot. Kalau dia lewwat tentu dia kena parkir keretanya di tempat berbayar tu. Kena keluar duit lagi. Rasa serba salah pulak Kawe. Justeru, Kawe nak berterima kasih yang tak terhingga pada Abang Joe yang baik hati ni. Tak terbalas jasa dia. Susah nak cari orang yang baik macam abang Joe ni.

Berbalik semula pada kisah pengangkutan awam tadi, Kawe sarankan agar semua warga kota untuk menggunakan perkhidmatan ini. Ianya menjimatkan  wanga anda kerana tidak perlu membayar tol, petrol, parkir, penyelenggaraan dan menjimatkan masa perjalanan. Ia juga boleh mengurangkan masalah kesesakan trafik di KL. Tapi malangnya tidak semua destinasi yang hendak dituju ada akses kepada perkhidmatan ini. Sudah tiba masanya Kerajaan memperbanyak dan menambah infrastruktur pengangkutan awam ini, lebih-lebih lagi perkhidmatan rel. Banyak negara maju telah membangun dan menyediakan perkhidmatan rel sebagai cara pengangkutan awam utama di bandar besar mereka seperti di Tokyo, New York, London, Paris, Madrid, Sydey dan Seoul. Kawe pernah sampai di Seoul, London, Madrid dan Sydney dan pernah menggunakan perkhidmatan rel mereka. They’re Superb! Kawe rasa gembira dengan cadangan Kerajaan untuk menambah dan memanjangkan lagi landasan rel Rapid KL sehingga ke Puchong, ke USJ dan ke Selayang. Pada masa yang sama, Kawe masih rasa terkilan kerana projek monorel di Putrajaya masih lagi dibekukan. Buktinya, projek ini tidak terdapat di dalam projek RMK9. Menurut masterplan Putrajaya yang asal, perkhidmatan monorel merupakan antara komponen pengangkutan yang utama di Putrajaya. Banyak stesen-stesen (underground atau eleveted) yang akan beroperasi di setiap Presint dan Parcel untuk kemudahan penduduk dan pekerja. Atas alasan itulah juga, kalau diperhatikan tidak banyak terdapat tapak parkir disediakan di Putrajaya. Idea asalnya adalah untuk mengoptimumkan penggunaan monorel dan perkhidamatan bas  berkuasa gas asli yang lebih bersih, menggunakan konsep ‘park ‘n ride’.

Wah, panjang betul Kawe menulis nih. Nak termuntah rasanya. Jadi, selepas korang baca ni, berani tak menyahut cabaran Kawe untuk gunakan perkhidmatan awam? Sila-silakan.

Published in: on Disember 5, 2007 at 1:16 am  Comments (10)