Kawe’s been tagged for the first time!

Yeah, Kawe akhirnya di’tag’ buat kali pertama! Terima kasih HE kerana sudi tagged Kawe. Itu tandanya nama kita sentiasa diingati. Tak gituh? Oleh kerana Kawe masih baru dan tidak tahu sangat dengan konsep tag ni, makanya Kawe tak tahu adakah wajib kita menjawab ‘benda alah’ ni?? Kebanyakan yang Kawe baca dari blog-blog bloggers lain, rata-rata  tag ni seperti suatu kewajipan untuk menjawabnya. Kenapa ya?

Bagi Kawe, tag ni semacam satu budaya. Ia juga boleh dianggap sebagai bentuk komunikasi. Daripada perspektif biasa, terlihat tag ini seumpama usikan. Tetapi daripada sudut lain, tag ini secara tidak langsung dapat melahirkan sesuatu yang unik. Sesungguhnya, seseorang insan itu mempunyai rasa, cara pemikiran, pendapat, perasaan, tindak balas, etc, etc, yang berbeza, berdasarkan respons yang terzahir pada jawapan mereka. Sebab itu Kawe katakan ia menghasilkan sesuatu yang unik, kreatif, lucu  walaupun terkadang ianya tidak begitu releven dan rasional. Kita boleh lihat betapa berbezanya setiap orang itu. Di sini kita tidak perlu melihat kepada betul atau salah. Tetapi yang lebih penting kita perlu melihat bagaimana seseorang itu menilai sesuatu subjek berdasarkan pengetahuan, pengalaman, perasaan masing-masing. Mereka mempunyai alasan tersendiri untuk menyata dan mengatakan sesuatu itu. Di sinilah kita perlu belajar menghormati pendapat orang lain. Secara tidak langsung tag ini juga dapat membuka minda kita untuk berfikir, bukan hanya secara logik, tapi juga kreatif.

Jadi HE, inilah jawapannya:

superheroes.jpg

Tag Superpower & Superhero

1. Apa Superpower idaman anda, pilih satu jek!

   Ni yang susah ni. Manusiakan tamak, mana cukup satu je. Okay la, pasal Kawe nih rabun, jadinya Kawe pilih superpower MATA!

2. Apa superhero atau watak yang mempengaruhi pilihan ko itu?

    Ntahla, kawe tak baca komik atau cerita-cerita seumpama itu. eh, chup! Ada,  watak dalam citer A Million Dollar Man, apa ntah nama dia.

3. Kenapa/untuk apa superpower itu yang anda pilih?

    Sebab Kawe rabun tahap gaban la.. Diharap lepas ni Kawe tak payah susah2 nak pakai kanta lagi, boleh drive keter, tak teraba2 dalam gelap, tak jatuh longkang lagi, tak payh dok depan2 lagi, boleh meniru dlm exam (heheh..jgn dibuat ni, tak baik!).

4. Kelemahan superpower anda, wajib ada!

   Laaa, kelemahan apa pulak ni? Kata superpower! Tak boleh pejam mata lah kot. Dah kau pejam, mana leh nampak lagi dah! Wakakaakkak.

5. Nama anda sebagai hero.

    Matakawe.  Itu mata Kawe yang punya.

6. Motto anda sebagai superhero.

    Vision 20/20

7. Sebarkan tag ini kepada 10 member yang lain, kalau tak mampu 5 dah cukup!

   Hehehhe. Senarai mangsa-mangsa seterusnya:

   alangz, zure (saja kaco pengantin baru ni! apa agaknya yang power tu!)

   andhika, pyro, chomel, maman (drp dok diam tu baik jwb tag ni)

   pak kaduk, yum, delinn, fairuz (sorry kacau korang!)

  

 

Published in: on Februari 13, 2008 at 2:32 pm  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://kawejauh.wordpress.com/2008/02/13/kawes-been-tagged-for-the-first-time/trackback/

Suapan RSS untuk komen-komen bagi kiriman ini.

4 KomenTinggalkan komen

  1. wakakaka nasib baik nama aku Pak Kaduk wakakakaka

  2. ooppsss, nasib baik nama aku BUKAN Pak Kaduk

  3. 5. Nama anda sebagai hero.
    Matakawe.

    hahahaha.. macam kelakar la pulak bunyinya😀

    kawe: unik meh..

  4. superhero yang mengkagumkan…agaknya mcm mana bentuk matanya ye?

    kawe: mata majmuk, ingat lagi tak term tu dlm subjek sains paduan darjah 4.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: